vrijdag 17 december 2010

André Groenewegen Ereburger

Op donderdag 16 december heeft burge-meester Budden-berg ons medelid André Groenewegen de titel “Ereburger van de gemeente Pijnacker-Nootdorp” toegekend. Dit gebeurde bij zijn afscheid als vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van de woningcorporatie Rondom Wonen.
André is van 1976 tot 1986 gemeenteraadslid en van 1986 tot 1998 wethouder van de toenmalige gemeente Pijnacker geweest. In die hoedanigheid had hij de portefeuille Volkshuisvesting. André is nog steeds secretaris van de Stichting Klank en Beeld, die er voor gezorgd heeft dat de in 1940 omgevallen “scheve toren van Pijnacker” in 2001 is herbouwd. Na de toespraak van de burgemeester kreeg hij de onderscheiding opgespeld. Uiteraard waren zijn vrouw en zijn twee dochters met hun man bij dit memorabele moment aanwezig.
André bevindt zich nu in gezelschap van oud Tour de France winnaar Jan Janssen. Eerder is oud burgemeester De Prieëlle benoemd tot Ereburger van de voormalige gemeente Pijnacker.

Bij de plechtigheid in hotel de Valk in Nootdorp waren ook enkele leden van de sociëteit aanwezig.
Het bestuur van de Herensociëteit Eensgezindheid feliciteert André van harte met deze onderscheiding, en is er trots op een ereburger in de gelederen te hebben.

woensdag 29 september 2010

Kolven

Albert Verweij heeft gis-teren in Tout le Monde een inleiding gehouden over de activi-teiten van de herensociëteit in de beginjaren van zijn bestaan. Hierbij lag het het accent op het Kolfspelen en de mogelijkheid dat er onder de vloer van de zaal in Van Ouds ’t Raadhuis nog restanten van een kolfbaan kunnen worden aangetroffen.
In de eerste helft van de 19e eeuw wordt in de notariële akten vermeld dat er een overdekte kolfbaan is in het etablissement "het Wapen van Holland" te Pijnacker (het huidige café-restaurant Van Ouds 't Raadhuis). Vanaf 1869 is het tot 2005 vrijwel onafgebroken de lokaliteit geweest voor de wekelijkse gezellige bijeenkomsten van sociëteit Eensgezindheid. De vraag doet zich dan onmiddellijk voor of het mogelijk is dat de leden van de sociëteit behalve met het biljarten ook hebben gekolfd in voornoemd etablissement. Deze vraag is bevestigend beantwoord door Albert.
Hij heeft verder de voornaamste aspecten van de geschiedenis van de sport kolven vanaf de 14e eeuw verteld. De sport was tot in de 19e eeuw zeer populair, te vergelijken met het huidige voetbal. Wat houdt het kolfspel in, wat is kolven, hoe en waar wordt het gespeeld. Voor wie is de sport geschikt en waar bevinden zich nog kolfbanen. De geschiedenis en de voornaamste spelelementen van de kolfsport kwamen aan bod.
Na de presentatie van Albert heeft Harry Junggeburt nog het nodige verteld over spelen en sporten die vroeger en nu populair waren en waarbij het kolfspel centraal staat.

dinsdag 8 juni 2010

Tweeduizend euro voor Alpe d'HuZes

In een heerlijke ambiance waarin het Shantykoor Schiehaven, dé Nieuwe Haring en de vele aanwezigen floreerden is uiteindelijk tweeduizend euro ingezameld voor Alpe d'Huzes. Peter Wijsman krijgt dit bedrag binnenkort op zijn KWF-account bijgeschreven.

maandag 7 juni 2010

Sponsoren Alpe d'HuZes

Rabobank Zuid-Holland Midden en DOLCOM Opleiding & Detachering B.V. hebben ieder 100 euro toegezegd, zodat er tot en met heden 1.080 euro is ontvangen voor Alpe d'HuZes:
500 Webwinkelbedrijf CREAM
250 Lions Club Nootdorp - Pijnacker
100 De Bruijn Advies & Realisatie
100 Rabobank Zuid-Holland Midden
100 DOLCOM Opleiding & Detachering
30 Bloemendaal Schoenen

zondag 6 juni 2010

Presentatie gerestaureerde Haringkar

Gisteren heeft de door Gerard Pijnacker, Harry Junggeburt en Remy Looijaart geres-taureerde haringkar van A&M gepronkt voor de winkel van Verbakel aan de Westlaan. Harry had speciaal voor onze party van aanstaande dinsdag flyers gemaakt.

zondag 30 mei 2010

Sponsoren Alpe d'HuZes

Inmiddels is 880 euro aan bijdragen toegezegd ten bate van Peter Wijsman / Alpe d'Huzes. De begunstigers zijn CREAM, LionsClub Nootdorp-Pijnacker, Bloemendaal en De Bruijn Advies & Realisatie. We verwachten op 8 juni bij de Haringparty in totaal nog ruim duizend euro aan toezeggingen te mogen ontvangen, zodat Peter Wijsman zijn doelstelling heeft bereikt en met extra moraal de Alpe d'Huez op 3 juni zes keer kan beklimmen!

Haringparty 8 juni 2010

zaterdag 22 mei 2010

Alpe d`HuZes

Tijdens onze Haringparty op 8 juni zal Peter Wijsman in zijn outfit van Alpe d'HuZes aanwezig zijn en een toelichting geven op zijn ervaringen van de tocht op 3 juni. Op zijn persoonlijke Alpe d`HuZes site kunnen zijn verrichtingen worden gevolgd.
Deze dag komen ook Team Oostland en De Viergang in aktie voor dit goede doel, zodat Pijnacker-Nootdorp zeer goed vertegenwoordigd is.
Donaties kunnen gestort worden op de rekening van onze penningmeester. Inmiddels hebben webwinkelbedrijf CREAM en De Bruijn Advies & Realisatie al een bijdrage gedoneerd. Wie volgt voor het thema: OPGEVEN IS GEEN OPTIE

vrijdag 21 mei 2010

Haringkar

Gerard Pijnacker, Remy Looij-aard en Harry Junggeburt hebben gezamen-lijk de door A&M beschik-baar gestelde 80 jaar oude haringkar een facelift gegeven. Het schitterende resultaat ziet u op de foto en zal het pronkstuk zijn op onze haringparty op 8 juni. Vanaf 17.00 uur wordt aan de Noordweg 19 bij Tout le Monde de Hollandse Nieuwe van 2010 gepresenteerd. Via de CREAM-site http://www.haringpartypijnacker.nl/ kunt u zich inschrijven.

donderdag 20 mei 2010

Website Haringparty gemaakt door CREAM

Deze week heeft webwinkelbedrijf CREAM, hoofdsponsor van de haringparty een speciale site ingericht: http://www.haringpartypijnacker.nl/.
De aanmeldingen stromen inmiddels binnen. Shantykoor Schiehaven zal de avond mede kleur geven.

zondag 9 mei 2010

Abdij van Egmond

Afgelopen vrijdag hebben de leden met partners de oudste abdij van Nederland bezocht. Ondanks het minder fraaie weer hebben we op de heenreis het Bollengebied verkend voordat we rond het middaguur de in de 10e eeuw gestichte Abdij bereikten.
Na een gevarieerde koffietafel werden we rondgeleid door een entousiaste gids door de tuin, abdij, kerk en begraafplaats. Met één van de dertien dienende paters en broeders voerden we onverwacht een geanimeerd gesprek. De begraafplaats is uniek door dat de graven van Holland hier rusten. 's Morgens voor vertrek tijdens een quiz onstond al discussie over het aantal. Wikipedia en de map in Egmond bleken danig te verschillen.
's Avonds bij terugkomst genoten we nog na met een muziekaal omlijst diner waarbij alle dames zich verenigden als Sweet Sixteen.

maandag 19 april 2010

Haringparty Pijnacker-Nootdorp 8 juni 2010

Op 8 juni vanaf 17.00 uur wordt in partycentrum Tout le Monde, Noordweg 19 Pijnacker, na het succes van vorig jaar voor de tweede keer dé netwerkbijeenkomst van Pijnacker-Nootdorp gehouden, met de presentatie van de eerste Hollandse Nieuwe.

De Haringparty is een initiatief van Sociëteit Eensgezindheid, de oudste vereniging van onze gemeente. Vorig jaar genoten ruim honderd plaatsgenoten van de Hollandse Nieuwe en een glaasje (koren)wijn. Voor de niet-haring-liefhebbers wordt gezorgd voor een alternatief. Sponsor A&M Recycling heeft haar haringkar ter beschikking gesteld die door Profile Verbakel en Hubo tip top in orde is gemaakt.

Dit jaar komt het saldo ten gunste van Alpe d’HuZes. Motto: Opgeven is geen optie! Alpe d'HuZes is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee ze een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Een aantal hebben toegezegd ook aanwezig te zijn, zodat u met hen hun ervaringen van 3 juni kunt delen.

Kosten: € 10,00 per persoon (exclusief drank) over te maken op rekeningnummer 1373.56.498 ten name van penningmeester A. Mol of contant bij aanvang. Aanmelden via email-adres societeit@gmail.com