vrijdag 17 december 2010

André Groenewegen Ereburger

Op donderdag 16 december heeft burge-meester Budden-berg ons medelid André Groenewegen de titel “Ereburger van de gemeente Pijnacker-Nootdorp” toegekend. Dit gebeurde bij zijn afscheid als vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van de woningcorporatie Rondom Wonen.
André is van 1976 tot 1986 gemeenteraadslid en van 1986 tot 1998 wethouder van de toenmalige gemeente Pijnacker geweest. In die hoedanigheid had hij de portefeuille Volkshuisvesting. André is nog steeds secretaris van de Stichting Klank en Beeld, die er voor gezorgd heeft dat de in 1940 omgevallen “scheve toren van Pijnacker” in 2001 is herbouwd. Na de toespraak van de burgemeester kreeg hij de onderscheiding opgespeld. Uiteraard waren zijn vrouw en zijn twee dochters met hun man bij dit memorabele moment aanwezig.
André bevindt zich nu in gezelschap van oud Tour de France winnaar Jan Janssen. Eerder is oud burgemeester De Prieëlle benoemd tot Ereburger van de voormalige gemeente Pijnacker.

Bij de plechtigheid in hotel de Valk in Nootdorp waren ook enkele leden van de sociëteit aanwezig.
Het bestuur van de Herensociëteit Eensgezindheid feliciteert André van harte met deze onderscheiding, en is er trots op een ereburger in de gelederen te hebben.