woensdag 28 september 2011

Bedankbrief Burgemeester

Lezing Oud Pijnacker door Jan Wenteler
























Ruim zeventig belangstellenden hebben gisterenavond genoten van een lezing over Oud Pijnacker in Tout le Monde. Na het door de penningmeester aangeboden kopje koffie startte de lezing om klokslag acht uur. Jan Wenteler had voor deze lezing een selectie gemaakt van zijn uitgebreide fotobestand van zijn geboorteplaats Pijnacker. Feiten en leuke anekdotes wisselden zich in rap tempo af. De zaal liet zich niet ongemoeid om op de gepresenteerde foto's te reageren. Zo onstond een leuke wisselwerking tussen het enthousiaste publiek en presentator Jan Wentelaar, zoals Jan's achternaam wel meer verbasterd werd door dorpsgenoten.

zondag 5 juni 2011

Haringparty: 175 aanmeldingen

Inmiddels hebben we een recordaantal van 175 aanmeldingen! Het beloofd a.s. dinsdag weer een groot succes te worden. De door onze leden gerestaureerde haringkar van A&M Recycling is alweer geplaatst bij Tout le Monde. Hoofdsponsor De Haas Speelautomaten en sponsoren bedrijfsmakelaars Dijksman&Kruiper en Rabobank Zuid-Holland Midden hebben reeds bedragen toegezegd voor Stichting Ambulance Wens. Prijzen voor de verloting zijn beschikbaar gesteld door onder meer E-Mage Fotografie, Hoeke Pijnacker, Sol Solutions, Impressed Druk en Print.

zondag 8 mei 2011

Penningmeester André Groenewegen

Tijdens een extra ledenvergadering is onder applaus André Groenewegen benoemd als nieuwe penningmeester.

Fotoimpressie Uitgaansdag 2011










woensdag 27 april 2011

3e Haringparty 7 juni 2011

Op 7 juni vanaf 17.00 uur wordt in party-centrum Tout le Monde, Noordweg 19 Pijnacker, na het succes van vorig jaar voor de derde keer dé netwerkbijeenkomst van Pijnacker-Nootdorp gehouden, met de presentatie van de eerste Hollandse Nieuwe.

De Haringparty is een initiatief van Sociëteit Eensgezindheid, die met haar 142 jaar de oudste vereniging is van onze gemeente. De haringparty is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en gezelligste netwerk bijeenkomsten van de regio. Vorig jaar genoten ruim honderdvijftig personen van de Hollandse Nieuwe en een glaasje (koren)wijn. Ook de niet-haring-liefhebbers kwamen aan hun trekken.

Vorig jaar kwam het batig saldo van 1.000 euro ten gunste van Alpe Du’zes. Dit jaar komt het saldo ten gunste van Stichting Ambulance Wens. Zij vervullen de laatste wens van terminale patiënten met vrijwilligers en een ambulance. Levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode, zodat een deel van de ellende even opzij gezet kan worden.

Hoofdsponsor http://www.cream.nl/ maakt dit evenement mede mogelijk

Aanmelding via http://www.haringpartypijnacker.nl/

woensdag 9 februari 2011

Secretaris en Penningmeester

Met algemene stemmen zijn onder luid applaus Harry Junggeburt en Remy Looijaard benoemd als opvolger van Roy Lou en Adri Mol in de functie van secretaris en penningmeester.
De leden bedankten beide voor hun deskundigheid en inzet in de afgelopen zeven jaar. Zij blijven zich inzetten voor onze sociëteit, bijvoorbeeld door het organiseren van onze klaverjascompetitie met eindejaarsloterij.

Jaarkalender

Tijdens de ALV zijn de dat voor onze activiteiten vastgesteld:

6 mei Uitgaansdag met Randstadrail naar ss Rotterdam (1e idee)
7 juni 3e Haringparty/Vlaggetjesdag Pijnacker-Nootdorp
27 september Lezing Pijnacker in de 19e en 20e eeuw door Jan Wenteler
11 oktober Mosselavond
6 en 13 december Klaverjascompetitie
3 januari 2012 Nieuwjaarsreceptie

donderdag 6 januari 2011

Afscheid Thijs Olieman

Tijdens de nieuw-jaarsre-ceptie hebben het bestuur en de leden afscheid genomen van Thijs en Nel Olieman. Thijs was sinds 1963 lid van onze societeit en bezocht de dinsdagavonden trouw. Na Carlo Kentie, die lid is sinds 1958, was hij het langst lid van de huidige leden. Thijs en Nel hebben ervoor gekozen te verhuizen naar Dordrecht, de geboortestad van Nel. Wij wensen hen veel woongenot bij de Schapenkoppen.

dinsdag 4 januari 2011

Jan van der Horst

Na een slopende ziekte is onze oud voorzitter Jan van der Horst overleden. Jan was een aantal decennia een waardige voorzitter. Tijdens onze uitgaansdagen figureerde hij gepassioneerd als chauffeur. Met klaverjassen zat het hem niet altijd mee: 'Nooit 'ns een roempie'. Jan is 3 januari begraven. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

Vrijwilligersprijs 2010

Onze penning-meester Adri Mol heeft als voorzitter van de Stichting Vrijwil-ligers Terminale Zorg Pijnacker-Nootdorp de Vrijwilligersprijs 2010 van onze gemeente gewonnen.
De winnaar van de jaarlijkse vrijwilligersprijs van Pijnacker-Nootdorp is maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie bekendgemaakt. De uitslag is dit jaar voor de helft bepaald door de jury en voor de andere helft door middel van een internetpoll. Namens de gemeente Pijnacker-Nootdorp reikte wethouder Van der Jagt de Vrijwilligersprijs ter waarde van € 1.500,- voor de negende keer uit. De prijs is een blijk van waardering voor de vrijwilligersorganisatie die aantoonbaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de lokale samenleving.